TERÀPIES

Inici / TERÀPIES

REIKI

Què és el Reiki?

Reiki és un sistema de sanació natural per imposició de mans reconegut per l'OMS com a teràpia complementària. L'energia que es transmet, com el significat de la pròpia paraula Reiki indica, és l'energia vital universal, l'essència mateixa de la vida.

El que diferencia el Reiki d'altres sistemes d'imposició de mans són l'activació de la capacitat de canalització del practicant a través d'iniciacions i la utilització d'una sèrie de símbols que donen accés als diferents nivells del Ser, el físic-etèric, l'emocional, el mental i l'espiritual, amb el que podem tractar al pacient de manera holística, en tots els seus aspectes simultàniament.

El Reiki no està relacionat amb cap religió ni filosofia concreta. Això fa que pot ser tant practicat com rebut per qualsevol persona independentment de les seves creences.

Com funciona el Reiki?

L'energia vital circula lliurement a través del nostre sistema energètic, els xacres, els meridians i l'aura. Quan la persona té algun problema en el seu dia a dia, es produeix un bloqueig de la circulació de l'energia vital en alguna zona o diverses del sistema. Això pot derivar en alguna molèstia física o emocional. L'aplicació del Reiki facilita el desbloqueix i la tornada a la lliure circulació de l'energia. Soluciona el problema retornant l'equilibri a tot el sistema energètic i per tant la salut a l'organisme.

Durant aquest procés de curació, exactament igual que en la majoria de teràpies energètiques i naturals, és possible l'aparició del que en diem crisi de sanació que no cal confondre amb efectes secundaris. L'energia vital universal no pot tenir-los, seria un contrasentit. El que te lloc durant la crisi de sanació és que durant el procés de desbloqueix energètic pot produir-se un empitjorament temporal dels símptomes i que alguns problemes emocionals s'intensifiquin al principi en sortir a la superfície.

Aquesta fase, que pot ocórrer en major o menor mesura segons cada pacient, forma part en si de la pròpia sanació i es supera aplicant més Reiki per accelerar el procés i completar la neteja. De fet és una etapa molt útil per conèixer quina és la veritable causa de la malaltia i conèixer les nostres programacions i aspectes inconscients. Això ens dona la possibilitat de produir certs canvis que evitaran tornar a caure en els mateixos problemes.

El practicant de Reiki només actua com a canal, com a intermediari entre la font d'energia vital universal i el receptor d'aquesta energia. No fa diagnòstics ja que l'energia Reiki va directament a sanar la causa del problema indiferentment de si s'aplica en una zona o una altra del cos, ni és el que sana ni guareix al receptor. És la pròpia energia vital i sobretot la voluntat de autosanar-se del pacient la que el guareix. Tampoc interferim en altres tractaments. No fem canvis en les dosis ni suprimim medicacions. Això és funció del professional que les hagi receptat si ho considera oportú per algun canvi en l'estat del pacient. És un sistema compatible i complementari amb qualsevol altre sistema mèdic o de sanació.

Beneficis del Reiki:

 • Retorna l'equilibri perdut a tots els nivells: físic, mental i espiritual. També el manté com a tractament preventiu.
 • Actua contra l'estrès.
 • Ens ajuda al nostre autoconeixement i per tant a ser més nosaltres mateixos.
 • Elimina la tensió alliberant l'energia bloquejada i restableix l'equilibri energètic i hormonal millorant la salut de tot l'organisme.
 • Desenvolupa la intuïció i eleva la freqüència vibratòria del cos.
 • Actua contra els problemes i bloquejos des de la seva causa principal, no només des dels símptomes.
 • En cas de malaltia pot ser un suport important i efectiu a les teràpies mèdiques.

IOGA PERSONALITZAT

La classe individual de Ioga es prepara de forma personalitzada segons les necessitats i l'estat de salut de l'alumne. L'objectiu és aconseguir el seu benestar i equilibri. Un ioga que respecta cada cos i el seu procés.

Dirigides a persones que tenen necessitats i preferències específiques, i desitgen una assistència i atenció individualitzada: intens, suau, embaràs, pospart… podent adaptar la pràctica del Ioga a qualsevol persona.

També per a alumnes que prefereixen l'atenció individualitzada, ja sigui per millorar una pràctica personal ja existent, o per començar la pràctica sense haver fet mai una classe. El professor pot estar més atent a les correccions, ajustos, postures o tècniques que siguin més necessàries per a la persona.

L'alumne participa a un ritme que s'acomoda a la seva flexibilitat i fortalesa. Un ioga adaptat a Occident. Es cuida l'alineació i la precisió de les postures. Mai oblidant la consciència corporal, sensorial i l’exploració personal, sabent que cada persona és diferent. Com deia el mestre Krishnamacharya: No és la persona que ha d'adaptar-se al ioga, sinó el ioga que ha d'adaptar-se a la persona.

Facilita: Maria Lluïsa (Haribir)

RELAXACIÓ PROFUNDA

SESIONES DE RELAJACIÓN PROFUNDA

La relaxació hauria de ser un estat natural de l’ésser humà. Si el cos està relaxat, podrà descansar profundament i equilibrar el seu metabolisme, ritme cardíac i respiració. Podrem alliberar-nos de tensions musculars o psicològiques que s’acumulen amb el temps.

És impossible que coexisteixin la sensació de benestar corporal i la d'estrès mental. Saber relaxar-se és la millor solució per poder fer front al dia a dia, on les preses, pors i estrès cada vegada són més protagonistes.

En practicar la relaxació conscient ajudarem al cos a desconnectar uns moments del què ens envolta i centrar-nos per uns moments en nosaltres mateixes i en el nostre cos, a escoltar-nos, a sentir-nos i retrobar-nos plens d’energia, vitalitat i serenitat.

Les sessions de Relaxació Profunda estan pensades per donar harmonia, equilibri i regenerar el teu cos d’una manera amable, conscient, suau i respectuosa, augmentar la seva vitalitat i aconseguir benestar, calma i tranquil·litat. Trobar un camí cap al benestar i la tranquil·litat, fins i tot en situacions que ara ens resultaria difícil.

Perquè és important relaxar-se:

 • La relaxació és tan important perquè ajuda a parar, descansar i integrar els diferents processos del cos humà.
 • Si no descansem quan ho necessitem, abandonarem el cos al caos i a poc a poc l'estrès anirà en augment i la tensió s'anirà acumulant més i més, ja que no donarem oportunitat de deixar anar, afluixar i integrar les experiències del nostre dia a dia.

Perquè és tan difícil relaxar-se:

 • Primer perquè no ens han ensenyat a fer-ho i segon perquè en la nostra cultura occidental mentre anàvem creixent ens anaven estimulant a haver de fer moltes coses i a haver de ser els millors en aquestes coses.
 • També està l'aspecte de no saber deixar anar actituds, emocions i pensaments negatius. Hi ha una gran part emocional que no ens deixa relaxar.

A cada sessió utilitzarem diferents tècniques de relaxació, en funció del que necessitis. Algunes de les tècniques que utilitzarem són:

 • Respirar: de totes les tècniques per a combatre l'estrès sens dubte connectar amb la teva respiració natural, és la més important. La respiració conscient dóna energia i incrementa la vitalitat, calma, relaxa i estimula la segregació d’endorfines que ajuden a combatre la depressió.
 • Moviment: en realitzar moviments, combinats amb una respiració conscient, ajudarem a afluixar tensions i bloquejos, a més d'augmentar el benestar físic en aportar una major oxigenació en musculatura, òrgans… i ajudant a fer que l’energia vital pugui fluir per a tot el teu organisme.
 • Relaxació progressiva: Mitjançant aquesta tècnica, els músculs es relaxen i el dolor associat disminueix. L'ansietat produeix tensió, així que aprenent a deixar anar la tensió, l'ansietat es redueix. Pot actuar sobre: la tensió muscular, ansietat, insomni, depressió, fatiga, còlon irritable, espasmes musculars, dolor de coll i esquena, mal de cap, angoixa, hipertensió i fòbies moderades entre altres.
 • També utilitzarem eines com la Visualització creativa (per afavorir una actitud mental positiva), i la Meditació (per ajudar a calmar i netejar la nostra ment i pensaments). La ment igual que el cos i com a part d'ell, a un nivell més intangible, també necessita descansar, assimilar i fins i tot rebutjar la quantitat d'informació que va acumulant. Un bon control mental i una ment relaxada, l'acció de relaxar-te conscientment, serà el que t'ajudarà a fer que tot el teu cos i sistemes funcionin adequadament.

Aquestes sessions són el fruit de la meva experiència personal davant anys d’agorafòbia, depressió, ansietat, dolor i fatiga crònica. Espero que et puguin ajudar com m’han ajudat a mi i com em segueixen ajudant.

Facilita: Maria Lluïsa (Haribir)

Ara també tenim a la teva disposició un nou servei de sessions privades de Relaxació Profunda en línia. Informa't!